نقش و وظایف قوای سه گانه برای تحقق «شعار سال»

تهران-ایرنا- مقام معظم رهبری با تعین «شعار سال» نقشه راه را مشخص کردهاند، حال باید در صحنه عمل حاکمیت به معنای قوای سه گانه و سایر دستگاهها و سازمانها به همراه بخش خصوصی وارد میدان شوند تا نتیجه مطلوب برای بهبود وضعیت معیشت مردم و رفع مشکلات جامعه محقق شود. به گزارش ایرنا، حضرت آیت
تهران-ایرنا- مقام معظم رهبری با تعین «شعار سال» نقشه راه را مشخص کردهاند، حال باید در صحنه عمل حاکمیت به معنای قوای سه گانه و سایر دستگاهها و سازمانها به همراه بخش خصوصی وارد میدان شوند تا نتیجه مطلوب برای بهبود وضعیت معیشت مردم و رفع مشکلات جامعه محقق شود.
به گزارش ایرنا، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی نقشه راه در سال جدید را ترسیم کردند و با بیان اینکه امسال شعار و مسئله اصلی همچنان اقتصادی و ناظر به مسئله سرمایهگذاری است، چرا که جهش تولید و برطرف کردن مشکلات معیشتی در گرو تحقق سرمایهگذاری در تولید است، لازمه تحقق سرمایهگذاری در تولید را ایجاد عزم و انگیزه جدی در دولت و مردم دانستند و گفتند: کار دولت، زمینهسازی و برداشتن موانع تولید و کار مردم، وارد کردن سرمایههای خرد و کلان خود در راه تولید است که در این صورت سرمایهها دیگر به سمت امور مضرّ همچون ارز و طلا نخواهد رفت و در این زمینه بانک مرکزی و دولت نقش مؤثری دارند.
رهبر انقلاب با این مقدمه، شعار سال ۱۴۰۴ را «سرمایهگذاری برای تولید» خواندند و ابراز امیدواری کردند با برنامهریزی دولت و مشارکت مردم، گشایشی در امر معیشت ایجاد شود.
معظم له همه ساله به مناسبت عید نوروز در جوار حرم علی ابن موسی الرضا(ع) سخنرانی و نکات مهمی را بیان میکردند، اما دو سال است که به دلیل تقارن ایام تحویل «سالنو» با ماه مبارک رمضان ایشان در تهران ـ حسینیه امام خمینی(ره) میزبان هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم هستند.
رهبر انقلاب اول فروردین در سخنانشان، علت توجه مکرر به مقوله تولید در شعار سالهای اخیر را تأثیر اساسی تولید در بهبود اوضاع اقتصادی کشور و معیشت مردم برشمردند و به تبیین وظایف مردم و سه قوه -بویژه دولت- برای تحقق شعار سال نو یعنی «سرمایهگذاری برای تولید» پرداختند.
اکنون که در ابتدای سال به سر میبریم و دستگاهها و قوا تلاشهای خود را معطوف به برنامهریزی برای تحقق شعار سال کردهاند، برآن شدیم تا به تبیین وظایف سه قوه در اجرایی شدن «سرمایه گذاری برای تولید» بپردزایم.
اولین چراغ از سوی دولت روشن شد؛ مسعود پزشکیان رئیسجمهور در پیامی نوروزی به مردم گفت: از ابتدای استقرار دولت، موضوع سرمایهگذاری بخش مردمی و خصوصی را یک اولویت مهم در نظر گرفتیم. من شخصاً این امر مهم را پیگیری کردهام. ما نیازمند آن هستیم که عرصه را برای فعالیت مردم در اقتصاد و سرمایهگذاری فراهم کنیم. در پرتو توسعه سرمایهگذاری است که تولید جان میگیرد، اشتغال افزایش مییابد، معیشت مردم بهبود پیدا کرده و کشور پیشرفت میکند. رهبری معظم انقلاب همواره مشوق و حامی سرمایهگذاری و مشارکت فعالتر مردم و بخش خصوصی واقعی در اقتصاد بودهاند و در نامگذاری سال جدید نیز به این موضوع مهم تأکید فرمودند.
این فقط رئیس دولت نبود که در این باره اظهار نظر کرد، بلکه معاون اول ـ محمد رضا عارف ـ هم بلافاصله وارد صحنه شد و در پی نامگذاری سال ۱۴۰۴ با عنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» توسط رهبر معظم انقلاب، با تشکیل کارگروه ویژهای متشکل از دستگاههای اجرایی و نهادهای مرتبط، گام عملی برای تحقق این شعار برداشت.
اما به راستی وظیفه دولت برای تحقق «شعار سال» چیست؟
شعار امسال از دو بال برخوردار است. میتوان سرمایه گذاری را بال راست و تولید را بال چپ نامید، از این رو در سرمایهگذاری نقش مردم و بخش خصوصی پرنگ دیده میشود. سرمایهگذاری عمدتاً باید به وسیله بخش خصوصی انجام شود. دولت صرفاً در مواقعی که بخش خصوصی یا نمیتواند یا رغبتی ندارد میتواند سرمایهگذاری کند، براین اساس بازیگر اصلی در سرمایهگذاری، بخش خصوصی است.
نکته مهم دیگر آنکه، نهادهای عمومی غیردولتی نیز در کارهای اقتصادی مطلقاً نباید رقیب بخشِ خصوصی شوند. این مطلب را رهبر انقلاب سال ۹۸ در دیدار جمعی از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی بیان کردند و فرمودند: در جاهایی که بخش خصوصی، یا توان لازم و امکانات را ندارد، یا رغبتی ندارند، وارد بشوند؛ اگر چنانچه بعد از مدّتی بخش خصوصی وارد آنجا شد، اینها از آنجا هم به یک نقطهی دوردستتر و سختتری مهاجرت کنند و بروند آنجا کار کنند، سرمایهگذاری کنند؛ و جداً از رقابت با بخش خصوصی پرهیز کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0